Föreläsningar &

... andra särskilda arrangemang för privatpersoner, företag och organisationer

I vår del av världen är kunskapen om energimedicinens kraft och vidd ännu liten, men den kommer att bli framtidens självklara frisk- och sjukvård. Meditation, mindfulness, qigong och tai chi hör alla till energimedicinen och är utmärkta verktyg för att motverka stressrelaterad ohälsa. Jag ger er vad just ni vill ha, antingen det handlar om en lättare informationsstund, en föreläsning varvad med träning - ett uppskattat koncept! - eller handledd praktik på vecko- eller månadsbasis med support så att medarbetarna kan implementera kunskaperna i vardagen. 

Kontakta mig för att starta ett givande samarbete och var gärna ute i god tid! 

***

Inplanerade föreläsningar 2021 (fler tillkommer successivt):

Malmö 12/9 kl. 13.00-ca 15.30: Tao, dharma och mer: framgångsrika filosofiska principer som utgångspunkt i vår tid. 

I detta nu väntar många på att tillvaron "ska återvända till det normala". Men en historisk tillbakablick visar att dagens sätt att tänka, handla och leva logiskt sett inte kan utgöra norm. Västerlandets tänkande har en grund som aldrig tidigare funnits, en grund som vilar på newtonska principer om uppdelning och tingens oberoende av varandra, och på cartesianska principer om åtskillnad mellan kropp och sinne. Den nutida människan har kolliderat med större principer, sådana som är universella och oföränderliga, och har därmed kolliderat med sig själv och sin planet. Vi behöver en mogen filosofisk grund som leder till framskridna sätt att tänka och handla. Livsåskådningar och religioner från hela världen, och i alla tider, kan förse oss med det tankegods vi behöver. 

Plats: Studio Frid, Köpenhamnsvägen 46; pris: 250:-; anmälan till studion@studiofrid.se. 

Sagt om Livsbrunnen

Rose-Marie Hultman, ordförande ILCO Skåneregionen:

"För femte gången gick ILCO Skåneregionens Må bra-helg av stapeln på Sommarsol vid Vejbystrand. Deltagarna fick en fantastisk upplevelse under Må bra-helgen genom att Thorwald på ett engagerat sätt tog oss genom en tre timmars spännande resa: 'Kinesisk medicin - 4 000 år av hjälp till självhjälp.' En fantastisk resa som gav oss några redskap för att öka välbefinnandet! [...] Vi hoppas att fler får chansen till denna upplevelse."

Lars Leman, Falu lasarett:

"Personalfriskvården på Falu lasarett har sedan flera år tillbaka samarbetat med Thorwald/Livsbrunnen. Hans arrangemang är alltid välbesökta och hans personliga utstrålning och djupa kunnande bidrar till att deltagarna i gruppen får till sig personliga färdigheter som de kan förhålla sig till och tillämpa praktiskt efteråt. Vi rekommenderar varmt Thorwald och hans gedigna kunskaper och ser fram mot hans nästa besök hos oss." 

Carina Bengtsson, Kristianstads kommun:

"I sin föreläsning behandlar Thorwald på ett medryckande sätt ett ämne som känns både viktigt och trovärdigt: vilka brister det finns på ett samlat välmående i både kropp och själ och vad deltagarna med enkla medel kan göra åt det. När han talar är det informationsrikt och pedagogiskt upplagt. Både deltagare utan förkunskaper och tidigare erfarna har nytta av de kunskaper som Thorwald förmedlar. [...] ... också till andra organisationer kan jag rekommendera honom varmt."

Stylist- och Frisörlärarförbundet [Yasuragi Spa, Stockholm]:

"Tack för ditt deltagande, jättebra och intressant. [...] Tack för alla tips och ditt härliga sätt att inspirera oss." 

Cecilia Odén, ATIM kvinno- och tjejjour:

"Stort tack för en väldigt trevlig föreläsning. Det var mycket givande och intressant, vi var alla överens om att du var en jättetrevlig och mycket bra föreläsare."

Annica Otterman, HR-specialist Sjöbo kommun:

"Sjöbo kommun har [...] anlitat Livsbrunnen och Thorwald Lorentzon för såväl föreläsning som qigongkurs för medarbetare inom organisationen. Föreläsningen var informativ och [...] flera medarbetare upplever positiva resultat av kursen såsom förbättrad sömn och koncentrationsförmåga och ökad återhämtning."

Sofia Davidsson, teamledare Region Skåne:

"Väldigt bra koncept med föreläsning varvad med övningar. Du lyckades förmedla ett lugn och peka på vikten av att ta hand om oss själva. Det fanns ju en del skeptiker med i åhörargruppen, men du fick med även dem. Fint att det gick att ha meditation på arbetsplatsen. Det pratades om föreläsningen ett gott tag efteråt och det med värme."

Vickie Peolin, hälsoutvecklare:

"I egenskap av projektledare för Bromölla Kommuns "Hälsa Mera"-vecka anlitade jag Thorwald Lorentzon till qigongklasser för kommunanställda under en heldag. Thorwald imponerar med sin gedigna kunskap, sin ödmjukhet och värme och sin förmåga att få alla att känna sig inkluderade."