Kurser

Qigong / Tai chi / Meditation / Intern energiträning

Kurser 2021 och 2022 (fler kurser tillkommer löpande) 

OBS! Livsbrunnen omvandlas nu successivt till Garden of Feathers med kraftigt utökad verksamhet. Bokmärk och besök i fortsättningen www.garden-of-feathers.com. Kontakta mig på thorwald@garden-of-feathers.com. Välkommen!

Malmö/Lund (Tottarp): Meditationsträffar

De mycket uppskattade meditationsträffarna med healing är tillbaka! En gång per månad träffas vi en helförmiddag/kväll. Deltagarna sitter tre pass, och däremellan ventilerar de sina upplevelser, reflekterar och diskuterar. Vissa teoretiska genomgångar förekommer också. Under meditationen får den som vill healing, vilket är omtyckt och kan fördjupa meditationen.

Du kan välja mellan två olika grupper: söndag förmiddag eller måndag kväll. Söndagsgruppen träffas kl. 9-12, måndagsgruppen kl. 18-21.

OBS. Dessa träffar är inte av drop in-typ, utan regelbunden närvaro och engagemang krävs för att vi ska skapa en grupp med stabil struktur. Såväl nybörjare som avancerade är välkomna.

Datum är fastlagda t.o.m. juni 2022. Starter sker 19-20/9. Därefter träffas vi 17-18/10, 14-15/11, 12-13/12, 9-10/1, 6-7/2, 6-7/3, 3-4/4, 8-9/5, 12-13/6. Datumen därefter sätts i god tid innan.

Lokal: Tottarpsvägen 37.

Pris: 375:- per person och träff inkl. moms. Använd gärna friskvårdsbidrag!

Obs. att antalet platser per kurs är max. 6.

Välkommen!

Falun: Kurskvällar i qigong

Välkommen till tre fullmatade qigongkvällar i Falun 22-24/11! Vi ägnar oss åt att praktisera två olika qigongformer, och du får även en teoretisk inblick i dessa områden: Varför tränar vi qigong? Vilka effekter och mål handlar det om? Hur praktiserar vi effektivt? Efteråt får du text- och filmmaterial så att du kan fortsätta träna själv på ett bra sätt. Dessa kvällar är i första hand ämnade för Region Dalarnas personal, men det finns ett antal platser för externa deltagare.

Lokal: Konferenssalen A4, Falu lasarett. Tider: 18.00-20.30. Pris: 950:- inkl. moms och material. Använd gärna friskvårdsbidrag!

Denna kurs återkommer våren 2022 (datum kommer). 

Borlänge: Kurskvällar i qigong + meditation

Välkommen till tre fullmatade kvällar i Borlänge 27-29/9! Vi ägnar oss åt att praktisera qigong och zenmeditation, och du får även en viktig teoretisk inblick i dessa områden: Varför tränar vi? Vilka effekter och mål handlar det om? Hur praktiserar vi effektivt? Efteråt får du text- och filmmaterial så att du kan fortsätta träna själv på ett bra sätt.

Tider: 18.00-20.30 samtliga kvällar.

Lokal: Soulroom, Sturegatan 15, Borlänge. 

Pris: 1 250:- inkl. moms och material. Använd gärna friskvårdsbidrag!

Tottarp/Staffanstorp: Ba Duan Jin qigong + tai chi grund (15 träffar, dagtid måndagar)

Välkommen till 15 träffar där du dels lär dig den kända buddhistiska qigongformen Ba Duan Jin, dels tillägnar dig 24-formen i tai chi. Kursen är givetvis praktiskt inriktad men vi kommer också att förankra träningen i viss teori. Du får löpande text- och filmmaterial så att du kan träna hemma själv på ett bra sätt.

Datum: 20/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 29/11, 6/12, 13/12, 20/12, 3/1, 10/1 samt 17/1. Samtliga tillfällen kl. 13.00-15.30. 

Lokal: Tottarpsvägen 37. 

Pris: 3 900:- inkl. moms och material. Använd gärna friskvårdsbidrag!


Malmö/Lund (Tottarp): Sommarkursdagar med intern energiträning och divination med Tarotkort

2-5/7 2022 är du välkommen till fyra fullmatade kursdagar strax utanför Malmö/Lund! Du kommer att få lära dig om intern energiträning för utveckling av vårt chakrasystem och vår intuition, och i linje med det träna intuition och divination med hjälp av Tarotkort (som ingår i kursavgiften). Medarrangören Susanne Schéele är astrolog, healer och divinationsexpert. (I september lanseras vår gemensamma hemsida gardenoffeathers.com och där finner du utökad information om denna kurs.) 

Ystad: Qigong + meditation

Välkommen till sju veckor med qigong och/eller meditation (arrangeras i samarbete med Medborgarskolan). Kurserna passar såväl nybörjare som dig som har tränat förut. 

Datum: 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11. 

Klockslag: Qigong 18.00-19.45; meditation 20.00-21.15.

Plats: Lancasterskolan. 

Information om kursinnehåll: livsbrunnen@gmail.com. 

Anmälan: Medborgarskolan Ystad. 

Staffanstorp: Qigong + meditation

Välkommen till sju veckor med qigong och/eller meditation (arrangeras i samarbete med Medborgarskolan). Kurserna passar såväl nybörjare som dig som har tränat förut.

Datum: 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11.

Klockslag: Qigong 10.00-11.45; meditation 12.15-13.30.

Plats: Tottarpsvägen 37, Staffanstorp

Information om kursinnehåll: livsbrunnen@gmail.com.

Anmälan: Medborgarskolan Lund.

Distanskurs i klassisk meditation & mindfulness

Medan det är mycket svårt att nå kvalitet i en distanskurs i qigong eller tai chi är förhållandet det omvända med meditation och mindfulness! Här får du både de praktiska redskapen och den bakomliggande teorin. Du kommer att praktisera hemma, eller där det passar dig bäst, men också ha kontakt med mig ett antal timmar och vid behov. 

Du kommer att få totalt sex kursbrev i den takt det passar dig, men med minst två veckor emellan utskicken (dvs. kursen pågår under minst 12 veckor). Det första kursbrevet introducerar själva meditationspraktiken så att du kan starta. Successivt förs sedan teorin in i kursen, varvad med mer avancerad praktik. Du kommer därefter att få kunskap om mindfulness, som är meditationens förlängda arm i vardagens hektiska liv. 

Priset är 1 695:- inkl. moms, material och tre timmar handledning under perioden (handledningen är dock också behovsstyrd).

Generella villkor

Fyra till sex veckor före start faktureras aktuellt belopp. Vid avanmälan senare än två veckor före kurstillfället debiteras (eller återbetalas ej) beloppet. Vid avanmälan två till fyra veckor före kurstillfället debiteras (eller återbetalas) halva beloppet. Särskilda villkor gäller för utbildningarna, läs här: Ettårig grundutbildning. Särskilda villkor kan också gälla för specifika arrangemang, vilket i så fall framgår av informationen.

Vid en anmälan har du tagit del av och godkänt ovanstående villkor.

Sagt om Livsbrunnen

"Jag har varit nyfiken på qigong länge och gick äntligen på en kurs med Thorwald. Kan verkligen rekommendera det. Lärorikt och avslappnat." /Maria

"Thorwald är en gedigen qigong- och meditationslärare och dessutom mycket trevlig. Han lotsar deltagarna varsamt fram i processen. Både nybörjare och mer avancerade deltagare har ett stort utbyte av hans kurser. Övningarna är anpassade att stärka både kropp och själ. Thorwald är väl förtrogen med de gamla andliga filosofier som dessa övningar härstammar ifrån. Jag kan ge honom mina bästa rekommendationer som lärare i de gamla kinesiska traditionerna." /Lars

"Thorwald är en bra pedagog med ofantligt mycket kunskap, glimten i ögat och positiv energi!" /Tina

"Thorwald förmedlar sina mångåriga kunskaper på ett ambitiöst sätt med positivitet, lugn och smittande energi. Intresset bland kursdeltagarna hålls på topp genom att teori och praktik varvas på ett balanserat sätt." /Mariett 

"Thorwalds lugn och trygghet har hjälpt mig att nå mitt eget inre via meditation på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Han har gett mig verktygen att förstå mig själv och observera mig själv. Meditationen har fått mig att må bättre och släppa många gamla, överflödiga tankar. Det känns tryggt att veta att allt som kommer fram under meditationerna och berättas för honom i och utanför gruppen hanterar han på samma lugna, pedagogiska och professionella sätt." /Karin

"Jag träffade Thorwald, genom försynens förtjänst, vid en kaotisk tidpunkt i mitt liv. Han såg vad jag behövde och introducerade mig för den zenbuddhistiska meditationstekniken. Under Thorwalds vägledning hjälpte meditationen mig att stilla bruset, säga nej till stress, och att äntligen hitta mig själv igen. Thorwald har en genomtänkt filosofi som gör att han har svar på alla dina frågor, där svaren alltid genomsyras av respekt och stor människokärlek." /Moa

"Jag mötte Thorwald via en qigonghelg i Körsbärsdalen. Jag kände direkt att vi pratar "samma" språk ... energispråket. Jag via yoga och Thorwald via qigong. Han besitter otroligt mycket yttre kunskaper, men har framförallt en stark inre visdom. En man man litar på eftersom han är sann, genuin, ärlig och trygg! Han lyssnar, med stor integritet, på ett väldigt respektfullt sätt!
Har ett stort och varmt hjärta som jag verkligen uppskattar!" /Monica

"Alla som vill lära sig ta hand om sin kropp och själ gör rätt i att söka sig till Livsbrunnen. Av Thorwald får man på ett kul sätt lära sig qigong, meditation och mycket mer än så från ett brett andligt spektrum. Vi får övningsmaterial att jobba med hemma så det är lätt att fortsätta efter att kursen är slut." /Lena

"Genuin, ett öppet sinne och stor visdom genomsyrar Thorwald. Jag är tacksam att vi har mötts." /Ann-Charlotte