Kurser

Qigong / Tai chi / Meditation

Kurser 2021 (veckor, helger, kvällar) samt distanskurs (fler kurser tillkommer)

Höör 2021: Qigong nybörjare/fortsättning

Höör, 9 v. (tisdagar), start 16/3. Vi kommer att träna 2 stycken olika qigongformer (varav en sittande form) under de sammanlagt nästan 16 kurstimmarna. Du får film- och textmaterial så att du kan träna bra på egen hand efteråt! 

Qigong är ett mycket stort och komplext område. Därför är det bra att ha även vissa teoretiska kunskaper. Dessa får du under kursen och självklart besvaras grundläggande frågor om qigongens metoder, effekter och mål. Du får också en klar bild av de fällor som varje qigongutövare behöver undvika.

Lokal: Frostavallens lokaler, Frostavallen 345. Tid: 18.00-19.45. Platser: 12. Pris: 1 750:- inkl. moms och material. Obs. att vi har uppehåll 27/4.

Denna kurs återkommer hösten 2021, datum kommer. 

Falun 2021: Kurskvällar i qigong

Välkommen till tre fullmatade qigongkvällar i Falun 22-24/2! Vi ägnar oss åt att praktisera två olika qigongformer, och du får även en teoretisk inblick i dessa områden: Varför tränar vi qigong? Vilka effekter och mål handlar det om? Hur praktiserar vi effektivt? Efteråt får du text- och filmmaterial så att du kan fortsätta träna själv på ett bra sätt. Dessa kvällar är i första hand ämnade för Region Dalarnas personal, men det finns ett antal platser för externa deltagare.

Lokal: Konferenssalen A4, Falu lasarett. Tider: 18.00-20.30. Pris: 950:- inkl. moms och material. 

Denna kurs återkommer hösten 2021 (datum kommer). 

Järfälla 2021: Kurskvällar i qigong

Välkommen till två fullmatade qigongkvällar i Järfälla 25-26/1! Vi ägnar oss åt att praktisera två olika qigongformer, och du får även en teoretisk inblick i dessa områden: Varför tränar vi qigong? Vilka effekter och mål handlar det om? Hur praktiserar vi effektivt? Efteråt får du text- och filmmaterial så att du kan fortsätta träna själv på ett bra sätt.

Lokal: Ulvsättra gård, Ulvsättravägen 6. Tider: 18.00-21.00. 

Pris: 1 150:- inkl. moms och material.  

Uppföljning till denna kurs hålls 26-27/4 2021.

Lidingö 2021: Kurskvällar i qigong

Välkommen till två fullmatade qigongkvällar på Lidingö 24-25/5! Vi ägnar oss åt att praktisera två olika qigongformer, och du får även en teoretisk inblick i dessa områden: Varför tränar vi qigong? Vilka effekter och mål handlar det om? Hur praktiserar vi effektivt? Efteråt får du text- och filmmaterial så att du kan fortsätta träna själv på ett bra sätt.

Lokal: Nya Föreningsgården, Larsbergstorget 9. Tider: 18.00-21.00. Pris: 1 250:- inkl. moms och material.

Uppföljning till denna kurs hålls 23-24/8 2021.

Lund/Veberöd 2021: Kursdagar i taoistisk qigong

27-30/6 2021 hålls detta uppskattade arrangemang för sjätte året i rad! Vi lägger fokus på tre av taoismens flödande qigongformer och bekantar oss även med meditation. Ett spännande event som "bryter mönstret" utlovas en av kvällarna.

Plats: Körsbärsdalens B & B. Antal platser: 11 (12). Del i dubbelrum (två enkelrum erbjuds mot pristillägg 900:-). Frukost ingår; lunch och middag lagas i det rymliga köket eller handlas i närbelägna Veberöd.

Pris: 3 500:- inkl. moms, tre övernattningar, tre frukostar, extra event samt text- och filmmaterial. En anmälningsavgift på 750:- betalas i samband med anmälan (återbetalas ej vid återbud).

Fem träningsplatser finns för den som inte kan övernatta; kostnaden för logi dras då av.

Dådran 2021: Retreatdagar 

Dådran (Dalarna), 24-30/7 (nyb.) samt 30/7-5/8 (forts.). Andliga retratdagar med qigong, tai chi, meditation, självutveckling och coachning.

Vi kommer att vistas i klassiska andliga miljöer i den lilla byn Dådran några mil öster om Rättvik. Vi kommer dels att ägna oss åt den kinesiska traditionen, dels kommer min samarbetspartner Marie Haake Beronius att arbeta med gruppen under två pass om dagen. Marie är bl.a. massageterapeut, yogalärare och coach och kommer att dela med sig av kraftfulla redskap för inre förändringsprocesser (och ger även coaching och behandlingar som bokas extra). Därtill ges tid till t.ex. gruppvandringar, paddling, cykling, spel och egen kontemplation.

Arrangemanget genomförs i samarbete med vandrarhemmet i Dådran. Lägenheterna i det gamla (1806) vackra huset är rymliga med ett eller två rum, ett enklare kök samt badrum. De två större lägenheterna rymmer fyra resp. fem sängplatser, de två mindre är dubbelrum med möjlighet till en tredje sängplats. Vi har i första hand självhushållning men en rejäl gemensam lunch per dag ingår. 

Antal platser: 13 (14). Kursavgift inkl. boende, luncher, material och moms: 5 900:-. En anmälningsavgift på 1 250:- betalas i samband med anmälan (återbetalas ej vid återbud). 

Distanskurs i klassisk meditation & mindfulness

Medan det är mycket svårt att nå kvalitet i en distanskurs i qigong eller tai chi är förhållandet det omvända med meditation och mindfulness! Här får du både de praktiska redskapen och den bakomliggande teorin. Du kommer att praktisera hemma, eller där det passar dig bäst, men också ha kontakt med mig ett antal timmar och vid behov. 

Du kommer att få totalt sex kursbrev i den takt det passar dig, men med minst två veckor emellan utskicken (dvs. kursen pågår under minst 12 veckor). Det första kursbrevet introducerar själva meditationspraktiken så att du kan starta. Successivt förs sedan teorin in i kursen, varvad med mer avancerad praktik. Du kommer därefter att få kunskap om mindfulness, som är meditationens förlängda arm i vardagens hektiska liv. 

Priset är 1 695:- inkl. moms, material och tre timmar handledning under perioden (handledningen är dock också behovsstyrd).

Generella villkor

Fyra till sex veckor före start faktureras aktuellt belopp. Vid avanmälan senare än två veckor före kurstillfället debiteras (eller återbetalas ej) beloppet. Vid avanmälan två till fyra veckor före kurstillfället debiteras (eller återbetalas) halva beloppet. Särskilda villkor gäller för utbildningarna, läs här: Ettårig grundutbildning (med möjlighet till instruktörsstudier) Särskilda villkor kan också gälla för specifika arrangemang, vilket i så fall framgår av informationen.

Vid en anmälan har du tagit del av och godkänt ovanstående villkor.

Sagt om Livsbrunnen

"Jag har varit nyfiken på qigong länge och gick äntligen på en kurs med Thorwald. Kan verkligen rekommendera det. Lärorikt och avslappnat." /Maria

"Thorwald är en gedigen qigong- och meditationslärare och dessutom mycket trevlig. Han lotsar deltagarna varsamt fram i processen. Både nybörjare och mer avancerade deltagare har ett stort utbyte av hans kurser. Övningarna är anpassade att stärka både kropp och själ. Thorwald är väl förtrogen med de gamla andliga filosofier som dessa övningar härstammar ifrån. Jag kan ge honom mina bästa rekommendationer som lärare i de gamla kinesiska traditionerna." /Lars

"Thorwald är en bra pedagog med ofantligt mycket kunskap, glimten i ögat och positiv energi!" /Tina

"Thorwald förmedlar sina mångåriga kunskaper på ett ambitiöst sätt med positivitet, lugn och smittande energi. Intresset bland kursdeltagarna hålls på topp genom att teori och praktik varvas på ett balanserat sätt." /Mariett 

"Thorwalds lugn och trygghet har hjälpt mig att nå mitt eget inre via meditation på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Han har gett mig verktygen att förstå mig själv och observera mig själv. Meditationen har fått mig att må bättre och släppa många gamla, överflödiga tankar. Det känns tryggt att veta att allt som kommer fram under meditationerna och berättas för honom i och utanför gruppen hanterar han på samma lugna, pedagogiska och professionella sätt." /Karin

"Jag träffade Thorwald, genom försynens förtjänst, vid en kaotisk tidpunkt i mitt liv. Han såg vad jag behövde och introducerade mig för den zenbuddhistiska meditationstekniken. Under Thorwalds vägledning hjälpte meditationen mig att stilla bruset, säga nej till stress, och att äntligen hitta mig själv igen. Thorwald har en genomtänkt filosofi som gör att han har svar på alla dina frågor, där svaren alltid genomsyras av respekt och stor människokärlek." /Moa

"Jag mötte Thorwald via en qigonghelg i Körsbärsdalen. Jag kände direkt att vi pratar "samma" språk ... energispråket. Jag via yoga och Thorwald via qigong. Han besitter otroligt mycket yttre kunskaper, men har framförallt en stark inre visdom. En man man litar på eftersom han är sann, genuin, ärlig och trygg! Han lyssnar, med stor integritet, på ett väldigt respektfullt sätt!
Har ett stort och varmt hjärta som jag verkligen uppskattar!" /Monica

"Alla som vill lära sig ta hand om sin kropp och själ gör rätt i att söka sig till Livsbrunnen. Av Thorwald får man på ett kul sätt lära sig qigong, meditation och mycket mer än så från ett brett andligt spektrum. Vi får övningsmaterial att jobba med hemma så det är lätt att fortsätta efter att kursen är slut." /Lena

"Genuin, ett öppet sinne och stor visdom genomsyrar Thorwald. Jag är tacksam att vi har mötts." /Ann-Charlotte